Olúpili ho o retiazku. Bitka v krčme. Vykradnutý obecný úrad. Pytliačil na rieke Topľa.

07.10.2009 Celý región

Olúpili ho o retiazku: Popradský policajný vyšetrovateľ vzniesol včera obvinenie pre zločin lúpeže dvom mužov (20r. , 24r. ) a jednej žene (37r. ) z obce Nová Lesná.
Obvinená trojica vylákala v nedeľu 4.10.2009 v čase okolo 18:30 h 28 ročného muža z Novej Lesnej, aby s nimi nastúpil do osobného auta Volkswagen Golf. Muž dobrovoľne nastúpil, pričom prešli do Dolného Smokovca, na sídlisko Pod Lesom, kde vystúpil spolu s jedným z obvinených. Obaja išli po chodníku asi 50 m, ktorý vedie ku školskému ihrisku. V trávnatom poraste ostali stáť a obvinený si od poškodeného žiadal požičať mobilný telefón, ktorý mu aj požičal a sadol si do trávy. V tom k nemu zozadu pristúpil druhý obvinený, hodil mu na hlavu bundu a z krku mu strhol retiazku zo žltého kovu s príveskom. Hneď na to lúpežník zobral bundu, ktorou mal poškodený zakrytú hlavu a z miesta ušiel. Obvinený muž, ktorý mal požičaný telefón sa poškodeného opýtal, či sa mu niečo nestalo a vrátil mu požičaný telefón. Vzápätí sa na miesto vrátilo auto, ktorým prišli, do ktorého nastúpili. Poškodeného vyložili v obci Nová Lesná pri cintoríne a pripomenuli mu, aby o tomto nikomu nič nepovedal. K zraneniu okradnutého muža nedošlo, krádežou mu vznikla škoda 800. -€. Prívesok našli policajti pri ohliadke miesta činu a retiazku v jednej z popradských záložní. Vyšetrovateľ všetkých obvinených zadržal a umiestnil do cely policajného zaistenia, pričom na nich zároveň spracoval návrh na vzatie do väzby.

Bitka v krčme:
Policajti z Humenného obvinili včera z prečinu výtržníctva dvoch Humenčanov vo veku 24 a 38 rokov.
Obvinení 11.9.2009 v čase okolo 19:30 h napadli v jednom z humenských pohostinstiev 50 ročného Humenčana. Obaja sa ho snažili udierať do tváre a udierali
ho do rúk, ktorými si chránil tvár. V útokoch sa im snažil zabrániť 42 ročný Humenčan, avšak aj toho napadli a spôsobili mu zranenia v oblasti obočia.

Vykradnutý obecný úrad:
Starosta obce Krivany, okr. Prešov oznámil včera ráno na polícií krádež vlámaním do budovy obecného úradu.
Zatiaľ neznámy páchateľ sa do úradu vlámal v noci z pondelka na utorok. Na streche presekol telefónny kábel a na vonkajšej stene poškodil skrinku sirény signalizačného zariadenia. Následne vypáčil zámok vchodových dverí a vošiel dnu. Vo vstupnej hale odstránil ovládač signalizačného zariadenia, potom vypáčil dvere na sekretariát obecného úradu a prešiel až do kancelárie starostu obce. Tu z drevenej skrine vybral ohňovzdornú skriňu, na ktorej vysekal zadnú stenu a odcudzil z nej peniaze, šekovú knižku a rôzne bločky od nakúpu tovaru. Z kancelárie starostu ukradol aj projektor a notebook. Zároveň z priestorov vstupnej haly odcudzil horský bicykel, ktorý patril starostovi obce Krivany. Celková spôsobená škoda je vyčíslená na 12 922,51. - €. Policajti z Lipian vyšetrujú prípad ako prečin krádeže a prečin poškodzovania cudzej veci.

Pytliačil na rieke Topľa:
Dvadsať ročného mladíka z obce Čaklov, okr. Vranov n/Topľou obvinili včera vranovskí policajti z prečinu pytliactva.
V utorok v čase okolo 16:00 h neoprávnene zasiahol do výkonu rybárskeho práva a to tým, že bez povolenia udicou s nahodenou návnadou lovil ryby na rieke Topľa pri Čaklove. Uloviť sa mu podarilo jedného jalca hlavatého o dĺžke približne 33 cm. Spôsobená škoda pre rybársky zväz je 2. - €.
 

Vyberte región